AnasayfaTeknoloji › Sanal Gerçeklik Gözlükleri

Sanal Gerçeklik Gözlükleri

Giderek gelişen teknolojiler sayesinde eskiden filmlerde görmeye alışık olduğumuz çoğu şeyin deneyimini yaşamak günden güne mümkün oluyor. Dokunmatik ekran, konuştuğunu anlayan sistemler derken sıra gösterdiği şeyleri gerçek gibi hissetmenizi sağlayan gözlüklere geldi. Bu gözlükler, her teknolojik gelişme gibi kendine ilk olarak kullanım alanı bulduğu oyun sektörü, bu yeni gelişmeyi de oyunlarda kullanmaya başladı. Dünyada ilk olarak Türk ordusunun silah kullanımı için geliştirdiği bir sistem olan bu gözlükler, şimdilerde birçok oyunda kullanılmaktadır. Bu oyunların başında da hiç şüphesiz savaş oyunları gelmektedir.

Oluşturulan görüntü gerçek gibi

Giyilebilir teknolojilerin en son modeli olan sanal gerçeklik gözlükleri, bir bilgisayar sisteminden aldığı görüntüyü takmış olduğunuz küçük ekranlara aktarıyor. Bu görüntüden başka bir şey göremeyen insan, sanki o anda görüntünün içindeymiş gibi korkabiliyor ve heyecanlanıyor. İlk olarak askeri amaçlı çalışmalarda siper dışına başını çıkarmadan bir askerin nişan alabilmesi için geliştirildi. Ancak ilerde oyun piyasasına yeni bir soluk getiren bu uygulama, daha geliştirilerek oyunlarda kullanılmaya başlandı. Kullanıcının komutlar verdiği giriş aygıtları ile şekillenen bu gözlüklerin ekranındaki görüntüler, özellikle oyuncunun hareketine dayalı aksiyon oyunlarında oldukça sık kullanılıyor.

sanal gerçeklik gözlükleri

 

Çalışma prensibi

  • Bağlı olduğu bilgisayarda işlenen değerler, görüntü olarak monitöre değil de, bu gözlüklere aktarılıyor.
Yazar : Güçnar

1986 yılında doğdum. 1999 yılında bilgisayar ve internet ile tanıştım. 2003 yılında ilk Pc'me sahip olduktan sonra oyunlardan çok internet ilgimi çekti. Şimdi hobi olarak açtığım blog'ta sizin güncel bilgiler paylaşıyorum..

Yorum Yazarken DiKKAT !;

Bak genç seni uyarıyorum. Eğer sen şu kaliteli ve güncel blogumu saçma sapan spam,reklam ve türevi gibi şeyler ile dolduracaksan hiç zahmet etme. Onaylamayacağım. Bedava backlink kazanacağım diye havalara da girme. Özet konuyla alakasız yorumlar silinir. Hadi şimdi güle güle

Yorum yazın

Yorum yazarken şu HTML kodlarını kullanabilirsiniz:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>