AnasayfaEğlence › ALANYA CENNETİN ANAHTARI

ALANYA CENNETİN ANAHTARI

ALANYA CENNETİN ANAHTARI

Antalya bağlı Alanya, il merkezine 166 kilometre uzaklıktadır. Alanya’nın nüfusu 2011 nüfus sayısına göre 250 bin civarındadır. Nüfusun büyük çoğunluğu Türk’tur. 10 bin kadarı da Avrupalı insanlardan oluşmaktadır. Coğrafi konumuna bakıldığında Akdeniz sahillerinde bir yarımada şeklindedir. Kuzeyinde Toros Dağları vardır. Alanya tarih boyunca bir çok medeniyetin kalesi konumunda olmuştur. Roma, Bizans, Osmanlı İmparatorluklarının beşiği olan Alanya’da tarihi mekanlara rastlamak mümkündür. İlçenin ekonomisi tamamen tarım ve turizme dayanmaktadır. Ülke turizminde önemli bir pay sahibi olan Alanya ilçesinde ilk başlarda apart oteller varken günümüzde 1000 yatak kapasiteli otellerden 4000 yatak kapasiteli otellere kadar bir çok konaklama çeşidi mevcuttur.

alanya-5

Her yıl Ekim ayının başlarında Keykubat Plajı’nda gerçekleşen spor dünyasının önemli organizasyonlarından olan Triatlon, onlarca yerli ve yabancı sporcuya ev sahipliği de yapmaktadır. Tatil yerlerinde üst sıralarda yer alan Alanya’da oteller, kumsallar, yöresel yemekler, restoranlar ve barlar tercih sebepleri arasında yer almaktadır. Alanya’da tatil yapmak için tüm olanaklar mevcuttur. Alanya’da gezmekten sıkılmayacağınız mağaralar ve tarihi mekanlarda gezilmesi ve görülmesi gereken yerlerden başlıcalarıdır. Alanya’da yer alan ilginizi çekebilen başlıca eserler ya da bölgeler: Alanya Kalesi, Kızıl Kule, Mahmutlar Harabeleri, Syedra Harabeleri, Aytap Liman Kenti, Selçuklu Tershanesi, Süleymaniye Camii, Emir Bedrüddin Camii, Alara Han, Ünlü Damlataş Mağarası, Akşebe Sultan Mescidi, Şarapsa Kervansarayı, Büyük Dipsiz Mağarası, Çimeniçi Mağarası, Dim Mağarası, Beldibi Mağarası, Derya Mağarası, Hasbahçe Mağarası, Korsanlar Mağarası, Aşıklar Mağarası, Fosforlu Mağara ve Kadı İni Mağarası.

alanya-6

Alanya ülkemizde vazgeçilmez tatil yöresi olup özellikle yaz aylarında binlerce yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapmaktadır. Eğlence merkezlerinin ve dünyaca ünlü otellerin bulunduğu Alanya’yı tatil alternatifleri arasında düşünmenizi şiddetle öneririz.

zp8497586rq
Yazar : Güçnar

1986 yılında doğdum. 1999 yılında bilgisayar ve internet ile tanıştım. 2003 yılında ilk Pc'me sahip olduktan sonra oyunlardan çok internet ilgimi çekti. Şimdi hobi olarak açtığım blog'ta sizin güncel bilgiler paylaşıyorum..

Yorum Yazarken DiKKAT !;

Bak genç seni uyarıyorum. Eğer sen şu kaliteli ve güncel blogumu saçma sapan spam,reklam ve türevi gibi şeyler ile dolduracaksan hiç zahmet etme. Onaylamayacağım. Bedava backlink kazanacağım diye havalara da girme. Özet konuyla alakasız yorumlar silinir. Hadi şimdi güle güle

Yoruma kapalı.