AnasayfaGenel › Yahoo Ne Zaman Kuruldu

Yahoo Ne Zaman Kuruldu

yahoo ne zaman kuruldu

İnternetin ilk yıllarında ortaya çıkan web site furyası ile 1994 yılında oluşturulan Yahoo iki arkadaşın hobi amaçlı ortaya koydukları bir uğraştı. Fakat kullanıcıları tarafından öylesine bir ilgi gördü ki, bir yıl sonra şirketleşti. Şu anda ise Silikon Vadisi’nin en büyük şirketleri arasındadır.

İlk olarak yayın hayatına “ Craiglists “ gibi kategori listeleri ile başlayan Yahoo, veri tabanının genişlemesi ile alt kategoriler de oluşturdu ve sürekli yenilenen, kullanışlı sistemi ile kullanıcıları arasında oldukça popüler bir hale geldi.

İnternet hizmetinin ve ürünlerinin çok düşük olduğu 90’lı yıllarda Jerry Yang ve David Filo internet dünyasına ücretsiz e – mail ve diğer yenilikçi ürünleri sunarak sanal dünyaya sınıf atlatmıştır.

Yahoo’nun kurucuları

1995 yılında sahip oldukları geniş veri tabanını ve aktif kullanıcıları potansiyel bir iş fırsatına çevirebileceklerini düşünen Jerry Yang ve David Filo isimli iki ortak kendilerine asıl ünü kazandıran online e – mail işine girdiler.

Günümüzde Yahoo sunmuş olduğu haber, e – mail, finans, müzik ve alışveriş kategorileri ile 400 milyondan fazla kullanıcıya sahip, tüm dünya üzerinde 7600 çalışanı olan dev bir şirkettir.

Gelirlerinin çok büyük bir kısmını reklamlardan oluşturan firma kurucularının özverili ve tecrübeli çalışmaları ile hiç durmadan büyümektedir.

Şirketin küçük ortağı Yang’ın Yahoo hisse senedi değeri 2.1 milyar dolarken, büyük ortağı olan Filo’nun ise 2.8 milyar dolardır.

Yazar : Güçnar

1986 yılında doğdum. 1999 yılında bilgisayar ve internet ile tanıştım. 2003 yılında ilk Pc'me sahip olduktan sonra oyunlardan çok internet ilgimi çekti. Şimdi hobi olarak açtığım blog'ta sizin güncel bilgiler paylaşıyorum..

Yorum Yazarken DiKKAT !;

Bak genç seni uyarıyorum. Eğer sen şu kaliteli ve güncel blogumu saçma sapan spam,reklam ve türevi gibi şeyler ile dolduracaksan hiç zahmet etme. Onaylamayacağım. Bedava backlink kazanacağım diye havalara da girme. Özet konuyla alakasız yorumlar silinir. Hadi şimdi güle güle

Yorum yazın

Yorum yazarken şu HTML kodlarını kullanabilirsiniz:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>