Anasayfainternet › Google Sitemi Ne Zaman Ziyaret Etti

Google Sitemi Ne Zaman Ziyaret Etti

Google sitemi en son ne zaman indexledi

Google sitemi en son ne zaman indexledi

Google sitemi en son ne zaman indexlediGoogle sitemi ne zaman ziyaret etti gibi sorular tarih oldu gibi görünse de hala oldukça fazla kişi tarafından soruluyor. Yukarıdaki sorularınıza kesin çözüm olabilecek çok pratik bir yol önerisi göstereceğim sizlere ama öncesinde Google’nin sitenizi ziyaret etme zamanı neden önemli, sıklığı nasıl artırılır onu bir hatırlayalım. Hatırlamak istemeyenler direk yazının en alt kısmına bakabilirler.

İlk olarak basit bir kavramla Google sitenizi konu ekleme sıklığına göre ziyaret eder. Örnek olarak yeni açıkmış bir siteye bot iki yada üç gün arasında bir uğrar. Bot bunu Google’ye taşırken, yazılar ne zaman hangi tarihlerde eklenmiş ne kadar ara ile ne sıklıkta yazılar girilirmiş bu tarz şeyleri analiz eder ve zamanlar duruma göre uğrama sıklığını değiştirir. Mesela ortalama beş günde 1 yazı eklediğini bir sitenin tespit eder o siteye ortalama beş günde bir uğramaya başlar. Aman dikkat siz on yazı ekliyorsunuz dur ama hepsini art arda eklerseniz Google bunu günde bir yazı olarak dikkate alır. Yani demem şudur ki, Google botunun sitenize daha fazla uğramasını istiyorsanız o yazıları her gün minimum bir yazı olacak şekilde günlere bölün. Günde bir üstü yazı yazıyorsanız bile onu o güne paylaştırın. Örneğin günde iki adet yazı yazan sabah akşam gibi üç adet yazı yazan sabah öğle akşa gibi paylaştırın. Bu şekilde google amcanın botu günde iki-üç kez bile sitenize uğraya bilir. Tabi ek olarak Google’yi çağır diye bir fonksiyon varda, bence o gerekmedikçe kullanılmamalı. Fazla kullanımlarda zararlı olabilir.

Google Sitemi Ne Zaman Ziyaret Etti

Google Sitemi Ne Zaman Ziyaret Etti

Peki neden Googlenin sitemi sürekli indexlemesi gerekmekte?

Şimdi size şöyle bir örnek verim. Ben bu yazıyı tam Google’nin sevdiği gibi güzel özgün bir şekilde yazdım ve google’nin botu henüz siteme uğramadı. Hop geldi hırsızın biri çaldı bu yazımı kendi sitesine kopyaladı. Googlenin botuda benden önce o siteye gitti. Şimdi Google amca o siteye ilk uğradığı için, ilk o sitede o yazıyı kaydı aldığı için benim siteme uğradığında bu yazıyı gördüğünde kopyacı ben olacağım. İşte bu sebebten ötürüdür ki Google’nin botu sitenize ne kadar az zamanla uğrarsa o kadar iyi.

Şimdi dönelim asıl konumuza Google sitemi en son ne zaman indexledi ve Google sitemi ne zaman ziyaret etti sorularının kesin cevapları size aşağıda verdiğim linkte bulabilirsiniz. Linki adres çubuğunuza kopyalayın sonra linkteki altı çizili olarak SiberEkip.Com yazan kısma adres çubuğunda kendi domain isminizi yazarsanız sizin sitenize en son hangi tarihte hangi saate ve Google’de ki sitenizin son görüntüsünü görebilirsiniz. Linkkin atındaki resimden detaylı olarak kullanıma bakabilirsiniz.

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:SiberEkip.com

 

google siteme en son ne zaman geldi

google siteme en son ne zaman geldi

Yazar : Güçnar

1986 yılında doğdum. 1999 yılında bilgisayar ve internet ile tanıştım. 2003 yılında ilk Pc'me sahip olduktan sonra oyunlardan çok internet ilgimi çekti. Şimdi hobi olarak açtığım blog'ta sizin güncel bilgiler paylaşıyorum..

Yorum Yazarken DiKKAT !;

Bak genç seni uyarıyorum. Eğer sen şu kaliteli ve güncel blogumu saçma sapan spam,reklam ve türevi gibi şeyler ile dolduracaksan hiç zahmet etme. Onaylamayacağım. Bedava backlink kazanacağım diye havalara da girme. Özet konuyla alakasız yorumlar silinir. Hadi şimdi güle güle

Yorum yazın

Yorum yazarken şu HTML kodlarını kullanabilirsiniz:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>