AnasayfaWordPress › En İyi WordPress Eklentileri

En İyi WordPress Eklentileri

Piyasada ortalama olarak 45.000 wordpress eklentisi bulunmaktadır. Bunlar arasında web sitesi ve blog yapmak isteyen kişilere en fazla özellik sunan içerikleri rahat bir şekilde yönetmek sistemlerinin eklentileri dikkatleri çekmektedir. Bu sistemlerin en çok takdir edilen yanları geliştiriciler için sunulan esneklik ve özelleştirilme seçenekleri olmaktadır.

Eklentiler hem kullanımları pratik hem de istenildiği gibi özelleştirilmeye imkan verilmektedir. Bu sayede her geçen gün popülerlik durumları artış göstermektedir. Asıl çıkış amacı blogların alt yapısı olurken, şuan kapsamlı bir yönetim sistemine dönüşmüştür. WordPress farklı ihtiyaçlara rahat bir şekilde cevap verebilmesi adına eklenti yapılarının önemi bir hayli büyük olmaktadır.

Şuanda yer alan 45.000 alternatifin üzerinde olan WordPress eklentileri alternatiflerinin hepsi faydalı ve etkili değildir. Bu yüzden kullanılan eklentilerin yararları araştırılarak tercih edilmelidir. Piyasada yer alan eklentiler arasında en popüler olarak dikkatleri çeken birçok farklı seçenek bulunmaktadır.

WordPress Eklentileri

  • All in one SEO pack; Arama moturu optimizasyonu için birçok farklı geliştirilmiş seçenekler sunar.
  • Akismet; Yorumların spam mı değil mi olduğunu kontrol eder.
  • Google XML sitemaps; Sitelerin daha iyi indekslenmesini sağlar.
  • Contact form 7; Ajax tabanlı olarak bir site üzerinden birden fazla iletişim sunulmasını sağlar.
  • Nexgen Gallery; Toplu olarak fotoğrafların yüklenilmesi, meta bilgilerinin işlenmesi, sıralama gibi ayarlamaların rahat yapılmasını sunar.
  • WP super Cache; Site ziyaretçilerine PHP sayfaları yerine HTML versiyonu gösterir. Sayfaları daha hızlı yükler.
  • WP touch; Siteleri mobil uyumlu hale getirmekte kullanılır.
  • WordPress Importer; Sitede yer alan yazıları, sayfaları, yorumlar, etiketler ya da kategori gibi alternatiflerin kayıp olmasını engellemek için yedeklenmesini sağlar. Bu sayede veriler daha rahat saklanmış olur.
Yazar : Güçnar

1986 yılında doğdum. 1999 yılında bilgisayar ve internet ile tanıştım. 2003 yılında ilk Pc'me sahip olduktan sonra oyunlardan çok internet ilgimi çekti. Şimdi hobi olarak açtığım blog'ta sizin güncel bilgiler paylaşıyorum..

Yorum Yazarken DiKKAT !;

Bak genç seni uyarıyorum. Eğer sen şu kaliteli ve güncel blogumu saçma sapan spam,reklam ve türevi gibi şeyler ile dolduracaksan hiç zahmet etme. Onaylamayacağım. Bedava backlink kazanacağım diye havalara da girme. Özet konuyla alakasız yorumlar silinir. Hadi şimdi güle güle

Yorum yazın

Yorum yazarken şu HTML kodlarını kullanabilirsiniz:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>