AnasayfaBilgisayar › 2013 Convertible Laptop Teknolojisi

2013 Convertible Laptop Teknolojisi

2013 Convertible Laptop

Günümüzde adına çağımıza verecek kadar bir yaygınlık kazanan teknoloji insan hayatında oldukça önemli bir yere sahiptir. Bugün dünyamızda teknoloji alanında yaşanan gelişmelerin hızı insanların yaşamlarından pek çok konuyu kolaylaştırabilecek niteliklerde olmaktadır. İnsanların dünya algısının tamamen kökünden değiştirerek büyük bir küreselleşmenin önünü açan teknoloji ile insanlar yaşamlarını daha kolay bir hale getirebildiği gibi aynı zamanda da çok farklı olanaklara sahip olabilmesi gibi pek çok avantaj teknoloji sayesinde insanlara sunabilmektedir.

Teknoloji konusunda özellikle bilgisayarlarda yaşanmakta olan son birkaç yılda ki büyük gelişimler ve bunun neticesinden değişen bilgisayar yapısı insanlara pek çok çeşitlilik sunmaktadır. Teknoloji alanında yaşanan bu gelişmeler neticesinde insanlar bilgisayar ve telefon konusunda çok çeşitli bir tercih yapma olanağı ile karşı karşıya kalkmıştır.

Teknolojinin bilgisayar alanında yaşanan gelişmeler neticesinde diz üstü bilgisayarda olduğu gibi taşınabilir bilgisayarlarda da büyük gelişmeler yaşanmaktadır. Özellikle iPad gibi tablet bilgisayarların bu denli büyük bir gelişim göstermesi neticesinde insanlar dünyayı ellerinde dilediklere yere taşıyabilme olanağına sahip olabilmektedir.

Taşınabilir bilgisayar teknolojisindeki bir diğer güçlü bilgisayarda elbette ki diz üstü bilgisayarlardır. Dizüstü bilgisayarlarda her geçen gün farklı bir boyut kazanarak insanların ihtiyaçlarına en iyi şekilde çözümler üretebilecek niteliklere sahip olabilmektedir. Dizüstü bilgisayarların bu denli gelişim göstermesinde en büyük etki elbette ki işletim sistemlerinde yaşanmakta olan gelişmelerdir. Dizüstü bilgisayarlarda 2013 teknolojisi olan yeni bir cihaz ise Convertible Laptoplardır. Bu niteliğe sahip olan dizüstü bilgisayarların ekranları sökülebilmektedir.

Bu sayede bu niteliklere sahip dizüstü bilgisayarların tablet olarak da kullanılması olanak haline gelmektedir. Bu şekilde insanlar ek olarak bir tablet taşıma mecburiyetinden kurtulmuş olmaktadır. Ayrıca Convertible dizüstü bilgisayarlar dokunmatik ekran teknolojisine sahiptir. Dokunmatik ekran teknolojisine sahip olan dizüstü bilgisayarlar özellikle ve en çok hareket halinde olan insanların işlerine yaramaktadır.

Dokunmatik ekran teknolojisi olan bilgisayarları kullanmak klavyeli olan bilgisayarlara göre daha kolaydır. Günümüzde dünya genelindeki teknolojinin üst kapasiteleri ile üretilmekte olan dokunmatik ekran özelliği olan ve klavye ile ekranın ayırabildiği dizüstü bilgisayarlar insanların uygun fiyatlara temin edebileceği niteliklerde olduğu gibi aynı zamanda da eski tip modellere göre yapılacak işlemlerin niteliklerine göre büyük avantajlar sağlamaktadır.

Yazar : Güçnar

1986 yılında doğdum. 1999 yılında bilgisayar ve internet ile tanıştım. 2003 yılında ilk Pc'me sahip olduktan sonra oyunlardan çok internet ilgimi çekti. Şimdi hobi olarak açtığım blog'ta sizin güncel bilgiler paylaşıyorum..

Yorum Yazarken DiKKAT !;

Bak genç seni uyarıyorum. Eğer sen şu kaliteli ve güncel blogumu saçma sapan spam,reklam ve türevi gibi şeyler ile dolduracaksan hiç zahmet etme. Onaylamayacağım. Bedava backlink kazanacağım diye havalara da girme. Özet konuyla alakasız yorumlar silinir. Hadi şimdi güle güle

Yorum yazın

Yorum yazarken şu HTML kodlarını kullanabilirsiniz:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>