Anasayfainternet › Yeni Google Glass videosu yayında

Yeni Google Glass videosu yayında

Google Glass

Teknoloji yarışının liderleri arasında yer alan ve teknolojinin gelişimine yön vermekte olan Google firmasının yeni cihazı ve yeni nesil teknolojinin üst boyutunun ilk örneği olan giyilebilir teknoloji olan Google Glass tanıtımı geçtiğimiz günlerde yapıldı. Google firmasının ekranlı gözlük teknolojisi olan Google Glass, Google firması tarafından yaklaşık olarak bir sene evvel video vasıtası ile tanıtımı yapılmıştı. Google firmasının yeni nesil teknoloji ürünü olan gözlüğün hangi işlevlere sahip olabileceği ve bünyesinde barındıracağı anlatılmıştı.

Geçtiğimiz günlerde ise Google firması, Google Glass ürününün gerçekten aktif olarak çalışmakta olan bir sürümünü, bu teni nesil teknoloji ürünü gözlüğün kullanmakta olduğu ara yüzü ve daha önce bilgi sahibi olunmayan işlevlerinin anlatan ve gösteren bir videoyu kamuoyuna sundu.

Google firmasının geçtiğimiz günlerde yayınlamış olduğu video içerisindeki detaylarda Google Glass teknolojisinin etkinleştirmek için OK Glass terimlerinin telaffuz edilmesi yeterli olduğu anlaşılmaktadır. Ayrıca yine Google firmasının yayınlamış olduğu video içerisindeki ayrıntılarda Hang out with kelimeleri telaffuz edildiği takdirde Google Glass teknolojisi sesi anlayarak videolu sohbet başlatabilmektedir.

Google Glass teknolojisi ile ayrıca internet üzerinde normal bir arama ya da görsel araması yapabilme olanağı bulunmaktadır. Aslında yabancı dil bilmeyenler için oldukça ideal bir uygulama Google Glass üzerinde yer verilmiş. Google Glass üzerinde yer alan özellik sayesinde kişinin söylediği cümleler farklı diller içerisinde çevrilmesine sağlamak olanak dahilindedir.

Google Glass teknolojisi üzerinde yer alan bu muhteşem uygulama sayesinde kişinin söylediği cümle farklı yabancı dillere çevrilmek ile kalmıyor aynı zamanda da kişiye çevrilen metin sesli olarak okunmaktadır. Google firmasının Google Glass teknolojisini 1.500 dolar gibi bir rakam çerçevesinde sınırlı sayıda ön satışa sundu. Google firması bunu da sadece Amerika Birleşik Devletlerinde yer alan geliştiricilere sunmaktadır.

Google firmasının ABD’de sınırlı sayıda geliştiricilere 1.500 dolardan sunduğu Google Glass teknolojisini deneyen geliştiriciler, Google Glass teknolojisi hakkındaki görüşlerini, yorumlarını ve fikirlerini Google+ ve Twitter sitesinde #ifihadglass hashtag’i ile paylaşmaları gerekmektedir. Ayrıca Google Glass teknolojisinin 2014 yılında tamamlanarak tüm dünya genelinde satışa sunulacağı tahmin edilmektedir.

zp8497586rq
Yazar : Güçnar

1986 yılında doğdum. 1999 yılında bilgisayar ve internet ile tanıştım. 2003 yılında ilk Pc'me sahip olduktan sonra oyunlardan çok internet ilgimi çekti. Şimdi hobi olarak açtığım blog'ta sizin güncel bilgiler paylaşıyorum..

Yorum Yazarken DiKKAT !;

Bak genç seni uyarıyorum. Eğer sen şu kaliteli ve güncel blogumu saçma sapan spam,reklam ve türevi gibi şeyler ile dolduracaksan hiç zahmet etme. Onaylamayacağım. Bedava backlink kazanacağım diye havalara da girme. Özet konuyla alakasız yorumlar silinir. Hadi şimdi güle güle

Yoruma kapalı.