Türkiye Cep Telefonu İle Oyun Oynuyor
Online oyunlardaki Türk kullanıcı sayısındaki hızlı artış, Oyun fuarlarına olan yoğun Türk kullanıcı ilgisi sonunda oyun yapımcısı şirketlerinde dikkatini çekmiş görünüyor. Mobil oyunlarda dahil olmak üzere kırk milyon saati aşan oyun oynama süresini fark eden oyun yapımcıları Türk kullanıcılarını memnun etmek için özel çalışmalara başladılar.
Özellikle online oyun yapımcıları artık oyunlara Türkçe dil seçeneği koymaya başladılar. İlk olarak R.O.D.E online ile Türkiye pazarına yeni giren MMIS Games, yayıncılığını yaptığı R.O.D.E online’ ı Türk oyunseverlere oyunu Türkçe dil seçeneği koyarak büyük bir sürpriz yaptı.
Düzenlenen oyunla ilgili fuarlar, online oyunlara gösterilen ilginin boyutu giderek Türkiye’ nin onkine oyun pazarının merkezi olacağının işareti gibi gördüklerini söyleyen MMIS yetkilileri, bu konuda Türk kullanıcılarını memnun eden ilk firma olduklarını ancak son olmayacaklarınıda ekliyorlar. Yoğun ilginin artık oyunlara Türkçe dil seçeneği konulmasının zorunlu bir hale geldiğini belirtiyor ve artık Türkçe dil seçeneği olmayan online oyunların bu sektörde arzuladıkları yere ulaşamayacaklarını da ekliyorlar.
Henüz Beta sürümü kullanıcıların beğenisine sunulan R.O.D.E online, beta sürümüne kayıt olan kullanıcıları tam sürüme geçerken çeşitli avantajlar bekliyor. Gelişmekte olan ülkeler arasında da mobil telefon üzerinden en fazla internet kullanan ülke olan Türkiye, ye, özellikle eğlence sektöründeki birçok şirketin farklı çözümler ve avantajlarla ilgi göstyeremeye başlaması ise beklenen bir gelişmeydi.
Son bir yıl içerisinde mobil internet aboneliği %80 şekilde artmış durumda ve 3G aboneliğinde Avrupa ortalamasının çok üzerine çıktı. Rakamsal olarak otuz dokuz milyon 3G abonesi var. Cep telefonunda ayda 299 saatlik bir görüşme süresi hacmine ulaşan Türkiye, bu rakamlarla Avrupanın lideri durumunda.
Özellikle bu sektörde yaşanan kıyasıya rekabetin ve buna bağlı olarak kullanım ücretlerinin giderek daha fazla düşmesinin büyük etken olduğunu belirten yetkililer. bu hılz sektörün giderek çok daha fazla gelişeceğini ve abone sayısının giderek daha fazla artma eğilimine devam ettiğini belirtiyorlar.
Kullanıcı sayısının bu denli büyümesinin özellikle eğlence sektörüne katkısı elbette ciddi oranda büyüyor ve giderek daha fazla oyun oynamaya başlıyoruz. Oyun yapımcıları ise bu yoğun ilgiye artık karşılık vermek zorunda kalıyorlar.
1986 yılında doğdum. 1999 yılında bilgisayar ve internet ile tanıştım. 2003 yılında ilk Pc'me sahip olduktan sonra oyunlardan çok internet ilgimi çekti. Şimdi hobi olarak açtığım blog'ta sizin güncel bilgiler paylaşıyorum..